Popularni 'plesnjaci' vratili su se u Zagreb

Kada je proteklog vikenda ekipa emisije 'Život je lijep' zavirila u Dom kulture u zagrebačkom naselju Prečko, ostali su bez riječi. Dvorana je prštala energijom i entuzijazmom kakve su navikli gledati kod mlađih generacija. No, ekipa na plesnom podiju rušila je sva dobna ograničenja.

Vidite da je to uglavnom ozbiljna generacija. Ja zabranjujem da netko o nama kaže da smo stari. Sad sam navršio 70 godina, i ja sam daleko mlađi u duši nego mnogi koji imaju 30 te sjede doma stalno pred televizijom, rekao je glazbenik Walter Neugebauer.

Ovakva druženja pod nazivom 'Čaga u Prečkom' Walter Neugebauer i bend The Cadillac održavaju jednom mjesečno. Dobar rock'n'roll, blues i country vode glavnu riječ te posjetitelje vraćaju u vremena kada je sve bilo, barem kako se danas čini, vedrije i veselije. 

Posjetitelji plesnjaka dobro se međusobno poznaju. S vremenom su se zbližili i pretvorili u pravo društvo. Za nas koji dolazimo na to, jednostavno je ljubav prema plesnjacima u nama. Nismo došli da bi nas tu vidjeli, nego smo došli radi muzike, plesa i radi druženja, kaže jedan od sudionika.

Zato, kada idući put pomislite da je vrijeme vaših izlazaka prošlo, sjetite se ove priče, obucite udobne cipele i potražite najbliži plesnjak. Neće vam biti žao.