Jedan od najboljih britanskih live bendova 'The Heavy' nastupa na INmusicu

Jedan od najboljih novijih britanskih live bendova The Heavy, čiji zvuk uz soul-rock s dozom hip-hopa i distorzirani zvuk gitare upotpunjuje emotivni vokal koji često podsjeća na Princea, ove godine nastupa na zagrebačkom INmusic festivalu, najavili su organizatori.

Dan Taylor i pjevač Kelvin Swaby osnovali su bend The Heavy koji nakon nekoliko singlova u jesen 2007. godine objavljuje debitantsko studijsko izdanje "Great Vengeance and Furious Fire". U njemu se sažimaju ljepota soula, funk ritma, hip-hopa te čvrsti zvuk garažnog rocka, stoji u priopćenju. Među glazbenim znalcima album je postao klasik, no prava odskočna daska njihov je drugi album "The House That Dirt Built" sa singlom "How Do You Like Me Now".

Kada su nastupili u televizijskoj emisiji Davida Lettermana toliko su oduševili izvedbom te pjesme da je voditelj prvi put u povijesti emisije tražio da ju odsviraju ponovno. Nakon toga uslijedio je emotivniji i malo mračniji album "The Glorios Dead" sa snažnim rock 'n' soul pjesmama, kojim su se još više povezali s korijenima soul glazbe. Singlom "What Makes a Good Man" pokazali su svoju briljantnost, a singl im je osigurao "zlatni status" u SAD-u što je izniman uspjeh za bilo kojeg britanskog indie izvođača, istaknuto je.
 
Do sada su nastupili na pozornicama velikih svjetskih festivala, a u 2016. posjetit će Coachellu, T In The Park, Latitude festival, Bestival, japanski Fuji Rock, kao i zagrebački INmusic festival. Uskoro izlazi i novi album grupe The Heavy. Svoj nastup na jedanaestom INmusic festivalu potvrdili su The Heavy, Florence + The Machine, PJ Harvey, Yeasayer, Pat Thomas and Kwashibu Area Band i drugi.