Koncert u čast Kemala Montena

Hiljade pahulja bijelih - jedna je od vječnih melodija Kemala Montena, a tako je nazvan i koncert koji se sutra održava u Zagrebu, u KD Vatroslav Lisinski od 20 sati,  povodom obilježavanja prve godišnjice njegove smrti.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Paula Jusić i Amir Kazić Leo koji su glavni inicijatori ovog koncerta. Zna se da je Kemo na svojim koncertima uživao ugostiti veliki broj prijatelja, pa ne čudi da su se brojni njegovi prijatelji i suradnici odazvali na poziv za koncert.

Paula Jusić i Kemal Monteno bili su dugogodišnji obiteljski prijatelji, a zadnjih par godina intenzivno su surađivali i kao autori i pjevački na gostovanjima i koncertima. Često je s njim dijelila scenu i publiku, pa su tako zajedno bili i na njegovom zadnjem koncertu, u Međugorju 8. studenoga 2015. Zajedno su snimili i dva dueta 'Nakon toliko godina' i 'Bella biondina', naslovnu skladba istoimenog filma i serije. Pisala je za njega i tekstove pjesama, a suprug Đelo jr. Jusić, autor je glazbe nekoliko pjesma koje je otpjevao pokojni Kemal.

Nakon Kemalove smrti, osnovana je Udruga Kemal Monteno, čiji su osnivači obitelj Monteno i obitelj Jusić, s ciljem zaštite Keminog lika i djela te njegovanja uspomena na njega i bogati opus koji nam je ostavio. Ovaj koncert je ujedno i prvi projekt Udruge, kojim se obilježava prva godišnjica otkako nas je Kemo napustio, a na kojoj će nastupiti pomno birani izvođači koji su bili Kemini bliski suradnici i njegovi bliski prijatelji.

Izvršni producenti koncerta su Paula Jusić  i Đelo jr. Jusić, dok  je glazbeni producent Nikša Bratoš čiji će orkestar pratiti sve izvođače na sceni.
 
Na koncertu će nastupiti: Amir Kazić Leo, Boris Novković, Danijela Martinović, Dražen Žerić Žera, Enes Kišević, Gabi Novak, Halid Bešlić, Hanka Paldum, Haris Džinović, Ismeta Dervoz, Ivana Husar, Jasna Gospić, Luka Bulić, Lyra band, Marija Husar, Max Hozić, Mladen Burnać, Paula Jusić, Rade Šerbedžija, Saša Matić, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška Industrija, Zlatan Fazlić Fazla, Željko Bebek i Željko Samardžić.