Bajka u Kini! Tijekom festivala leda i snijega zaručnici tradicionalno ulaze u bračnu luku

Na Festivalu leda i snijega koji se svake godine održava na sjeveru Kine, zaručnici već tradicionalno ulaze u bračnu luku. Ove godine ih je bilo 30, a zavjete su izmijenili na minus 20 Celzijevih stupnjeva. 

Manifestacija koja se održava svake godine uključuje nekoliko tematskih zona među kojima i izložbu ledenih skulptura. One su glavna atrakcija festivala koji pokriva više od 750.000 metara kvadratnih. Za izgradnju ovoga čudesnog svijeta potrebno je bilo preko 300.000 kubičnih metara leda i snijega.

Mnogi će se složiti da je za ovakvo vjenčanje potreban ili avanturistički duh ili velika ljubav prema jednom od najhladnijih gradova u Kini. Dok većina mladih parova ipak odabire proljeće ili jesen za jedan od najvažnijih događaja u životu, neki smatraju da upravo snijeg, led i hladnoća daju poseban čar njihovu velikom danu.  

Ovaj događaj ima veliko značenje za nas. Za nekoliko godina ovo će biti prekrasna uspomena, kaže Cui Hongmei. Hoće li idućih godina broj hrabrih parova porasti, tek ćemo vidjeti.