Na 25. Grand prix croatia natječu se i juniori i kadeti

Međunarodni karate turnir 25. Grand Prix Croatia u Samoboru od 16. do 17. siječnja 2016.


Uoči 25. međunarodnog karate turnira Grand prix Croatia koji se ovog vikenda održava u Samoboru u emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su Davor Cipek, tehnički tajnik Hrvatskog karate saveza i direktora Turnira te Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza. I mladi natjecatelji iz Karate kluba Samobor Iskra Majsec, Dino Šimunić, Dario Szel i Jan Katanec .

Razgovaralo se o predstojećem natjecanju, ali i o dobrobitima karatea kao sporta.

Na 25. Međunarodni karate turnir, Grand Prix Croatia, ovoga vikenda u Samoboru nastupit će najbolji karatisti iz više od 20 zemalja svijeta s više od 1 500 natjecatelja.
To je jedno od najmasovnijih i najbolje organiziranih natjecanja u ovom dijelu Europe, koje plijeni pažnju svih poznavatelja borilačkih sportova. Na sam turnir dolazak su najavili najbolji karate sportaši iz svih krajeva naše zemlje te Slovačke, Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, BiH, Njemačke, Ukrajine, Austrije, Izraela, Latvije, Nizozemske, Češke, Makedonije, Bjelorusije, Danske, Poljske, Irana, Azerbajdžana, Luksemburga, Bugarske, Engleske, Švicarske.

Treću godinu zaredom organizator ima u programu turnira i nastup osoba s posebnim potrebama, što daje još jednu značajnu dimenziju ovom turniru. Kadetima, juniorima i mlađim seniorima ovaj hrvatski turnir služi kao posljednja provjera pred nastup na prvenstvu Europe, koje će održati na Cipru od 5. do 7. veljače.