I u Hrvatskoj ima zaljubljenika u irski ples

Tijekom 10 godina postojanja Irish Maiden, prva škola irskog plesa u Hrvatskoj, koju je osnovao Irac Paul O'Grady, imala je više od 500 polaznika, koji su naučili plesati brojne tradicionalne irske set plesove, a uz to se jako dobro zabavljali, učili o irskoj kulturi, stvarali prijateljstva i veze, te uz ples i zabavu promovirali kulturu bliske i prijateljske Irske.

U slavljeničkom raspoloženju škola najavljuje početak nove plesne sezone danas u 20 sati u prostorijama plesne škole Diva na zagrebačkom Borongaju. Kako bi dostojno proslavili svoj veliki i značajan jubilej, prvi sat će biti besplatan za sve, a svi koji dođu moći će naučiti barem jedan tradicionalni irski ples.

U svojih 10 godina svojim velikim uspjehom smatraju nastupe na svakom do sada organiziranom zagrebačkom festivalu svetog Patrika, na manifestacijama Advent u Zagrebu, uličnom festivalu Cest is D best, ali i brojnim nastupima na nacionalnoj i lokalnim televizijama. Posebno su ponosni na osnivanje podružnica plesne škole Irish Maiden u Puli i u Rijeci.

Rad i djelovanje plesne škole Irish Maiden svesrdno i s ponosom podržava i novi veleposlanik Irske u Hrvatskoj, Nj.E. Timothy Harrington sa suradnicima, koji je povodom rođendana školi poslao poruku: 'Drago mi je što Irish Maiden obilježava svoju 10. godišnjicu ovdje u Hrvatskoj. Irski ples je važan dio irske kulture. Znam da su Hrvati također vrlo ponosni na svoju tradiciju, te mi je jako drago vidjeti interes za učenje ovog dijela naše, Irske tradicije. Deset godina je prošlo otkad je Paul O'Grady pokrenuo Irish Maiden i želim plesnoj školi i Paulu sve najbolje i u sljedećih deset!'.

Je li sve spremno za večerašnje slavlje provjerila je Ivana Debeljak za emisiju Dobro jutro, Hrvatska.