Restoran koji dolazi vama

Ugostitelji na obali tijekom ljetne sezone rade punom parom, a kako se ona primiče kraju, posla je sve manje. Stoga se na sve načine pokušavaju snaći… Jedan vlasnik je svoj tim zajedno s opremom odlučio preseliti u Zagreb.

Prije mjesec dana ovaj stol bio je na splitskoj rivi. Zbog bure s Marjana ugostiteljstvo teško prezimi. Da bi se ubrusi i tanjuri i dalje servirali, trebalo je nešto promijeniti. Tražili su neko rješenje 'kako?'. Što zbog tima, što zbog gostiju… Tijekom kolovoza restoran je pun zagrebačkih gostiju, pa je Zoran Pejović, vlasnik restorana zaključio da ne bi bilo loše da umjesto da mi čekamo da oni dođu da mi dođemo do njih.

7 kuhara, 6 konobara i 1 vlasnik restorana. Tim koji se ovisno o sezoni seli iz grada u grad. Sada su u Zagrebu, a kamo će dalje? Split je naša baza, mi smo restoran iz Splita. Mi smo Paradigma Split, to se ne mijenja. Samo je pitanje što ćemo sa sljedećom zimom, a Split je neupitan. Mi 21.3. zatvaramo Zagreb a najkasnije 15.4. otvaramo Split, jasan je Zoran.

Za ovu splitsku ekipu jedan je kriterij dovoljan da hladne dane provedu u drugom gradu. Mora biti neka poveznica Splita i tog grada. Na taj način nam se lakše se prezentirati. Promišljamo mi puno o tome, ima nekoliko kandidata. Vidjet ćemo...  Pakiranja im nisu strana. Osim mediteranskih okusa, Zoran je u Zagreb preselio ono najpotrebnije. Prvo i najbitnije ljude, nakon toga cijeli restoranski inventar, onda sitni inventar u kuhinji, sitne aparate. Sve što vidite smo donijeli iz Splita.

Kuhinja je srce svakog restorana. U ovom se može birati splitski ili zagrebački meni na kojem ima i krvavica i školjaka, i zagorska purica i patka, ali na način kuhara Ante Udovičića.