'Mrska osmorka' i 'Medo sa sjevera' novi hitovi u hrvatskim kinima

Među novim filmovima u hrvatskim kinima i na programu Hrvatske televizije sve je više festivalskih naslova i radova u konkurenciji za strukovne nagrade.

Nakon velikih uspjeha svojih prethodnih filmova 'Nemilosrdni gadovi' i 'Odbjegli Django', redatelj Quentin Tarantino ponovno ima film koji je izazvao veliku pozornost, ali i podijeljene ocjene. Riječ je o vesternu s elementima trilera 'Mrska osmorka'. I ovaj put sâm napisavši scenarij, Tarantino predstavlja za sebe netipičnu komornu priču o skupini lovaca na glave i razbojnika s Divljeg zapada. Nominiran za tri Zlatna globusa, film glumački predvode Samuel L. Jackson, Kurt Russell i Jennifer Jason Leigh.

Zimskog je ugođaja i posve drugačiji novitet u domaćim kinima. To je dugometražni animirani film 'Medo sa sjevera'. Nastao je kao dio trenda snimanja filmova namijenjenih obiteljskoj publici s temom borbe za zaštitu okoliša. 'Medo sa sjevera' u središte priče stavlja polarnog medvjeda Norma. Novi dugometražni animirani film u kinima solidna je animirana basna čije su vodeće atrakcije akcija, humor i sinkronizacija na hrvatski jezik.

Nakon velikog, na malom ekranu možete gledati filmove s dosadašnjih izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Tako se 2010. na jednom od najuglednijih festivala na svijetu natjecala drama 'Na putu' bosansko-hercegovačke redateljice Jasmile Žbanić koja je u Berlinu trijumfirala filmom 'Grbavica'. Film 'Na putu' gledajte 17. siječnja navečer na Prvom programu Hrvatske televizije.