Hrg: HSS će imati 3 zastupnika, očekujemo 7 do 10 mjesta u izvršnoj vlasti

Predsjednik HSS-a Branko Hrg izjavio je da će njegova stranka dobiti još dva mandata u Saboru kako bi, uz njegov, HSS s tri zastupnika mogao formirati klub zastupnika, očekuje i od sedam do deset mjesta u izvršnim funkcijama vlasti, a za mogućnost da će biti jedan od potpredsjednika Vlade rekao je kako još ništa nije dogovoreno.

'Predložit ćemo 20 do 30 stručnih osoba koje će ući u onaj 'bubanj' i raspravu o tome gdje bi netko mogao biti kandidat za neku izvršnu funkciju - je li za ministre, zamjenike ministara ili pomoćnike ministara', rekao je Hrg za Hinu nakon sjednice Predsjedništva stranke. Istaknuo je kako HSS te ljude različitih profila 'daje na raspolaganje' te očekuje da će stranka dobiti od sedam do deset mjesta na tim izvršnim funkcijama. Pojasnio je kako to očekuju sukladno HSS-ovom rezultatu na parlamentarnim izborima unutar Domoljubne koalicije i aneksu koalicijskog sporazuma.

HSS je na izborima osvojio 36.580 glasova, što je 6,6 posto od ukupno osvojenog broja preferencijalnih glasova Domoljubne koalicije. Hrg  tvrdi da HSS ima najveću infrastrukturu te ih posebno zanimaju ministarstva poljoprivrede, regionalnog razvoja, obrta i malog poduzetništva te uprave. Vezano za medijska nagađanja da bi on mogao biti potpredsjednik Vlade, Hrg je rekao kako su razgovori u tijeku.