Anita oslikava zidove motivima koje sami odaberete

Vjerojatno ste nekada zidove svojeg doma poželjeli ukrasiti nečim drugačijim ili nečim što je potpuno prilagođeno vašem ukusu i stilu. Slikarica Anita Genc, učiteljica likovne kulture, oslikava zidove motivima koje sami odaberete.

Različiti motivi i ilustracije svakom prostoru mogu dati osobni pečat i stvoriti intimno mjesto ugode. To zna i Anita koja oslikava zidove domova i poslovnih prostora kako bi ih učinila zanimljivijima, toplijima i pomogla vlasniku da izrazi svoj karakter.

Ljubav prema slikanju krenula je od ranog djetinjstva s obzirom da je moj otac bio slikar fresaka, znači, restauracija sakralne aritekture. I s njim sam često boravila na terenu te učila i već tada se formirala kao umjetnik, objašnjava Anita. Svaki oslikani zid, dekoracija zida i uređenje interijera, naglašava, jedinstveni su i originalni.

Reakcije su bile pozitivne pa su tako njezini murali vrlo brzo postali hit među Zagrepčanima, ali i u ostatku Hrvatske. Danas Anita uglavnom oslikava stambene i javne prostore, a motivi njezinih ilustracija vrlo su šaroliki te pričaju zanimljivu priču.