Puljani u strahu od zračenja VIPnetove antene

Građani pulskog naselja Veruda Porat još od rujna prosvjeduju protiv postavljanja bazne stanice jednog teleoperatera na krovu obiteljske kuće.

Građani ističu pravo da odlučuju o pitanjima važnim za život i zdravlje svojih obitelji. VIP i dalje inzistira na tome da u našem naselju postavi baznu stanicu koja je potpuno štetna za zdravlje naše djece i nas osobno i po vrijednost naše imovine, kaže Robert Duras, voditelj prosvjeda.

Građani su se organizirali, uspostavili dežursku službu, formirali udrugu Zdravo naselje koja najmjerava izgraditi igralište i park za djecu, a organizirat će i stručna predavanja o štetnosti takvih antena.

Grad je stao na stranu građana iako nije mjerodavan za rješavanje toga problema. Rješenje problema za građane ipak ide u pozitivnom smjeru.

Naime, građevinska inspekcija je utvrdila da, iako je VIPnet radove započeo u skladu sa zakonom, stambena zgrada na kojoj se postavjla bazna stanica nije izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom. Stoga je naređena obustava gradnje i uklanjanje u roku od 90 dana.