Počele prijave za natjecanje Moot Court Croatia

Na pravnim fakultetima u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu danas su počele prijave za natjecanje Moot Court Croatia. Riječ je o natjecanju studenata  koji će se u sljedećim mjesecima pozabaviti izmišljenim slučajem i boriti se u fingiranoj sudnici.

Četiri studenta, dva već bivša, predstavljala su splitski Pravni fakultet na prvom natjecanju 2014. Dečki su vodili zamišljeni slučaj pretvorbe i privatizacije. Pravi hrvatski slučaj za prvi susret s pravom sudnicom - onom županijskog suda u Zagrebu.

U petak je svečano otvorenje u četiri hrvatska grada i tim povodom Tomislav Ditrih, voditelj Moot Court Croatia, Marko Lučić, prošlogodišnji pobjednik i student Pravnog fakulteta i Irena Mastorović, izvanredna profesorica na Katedri za obiteljsko pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu gostovali su u Hrvatskoj uživo.
Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online prijavnice na našoj web stranici. Mogu se prijaviti svi studenti prava koji su iz Hrvatske i upisali najmanje treću godinu rekao je Tomislav Ditrih, voditelj Moot Court Croatia.