Morske orgulje oduševile jednog od najpopularnijih boksača Floyda Myweathera

Morske orgulje sviraju već deset godina. Mnogi su njima oduševljeni i vijesti o njima šalju u svijet. Njima se oduševio i jedan od najbolje plaćenih sportaša svijeta, boksač Floyd Myweather i objavio to na društvenoj mreži na kojoj je više od 10 milijuna fanova.

Neumorno, bez prestanka, nekad jače, nekad tiše, ovisno o vjetru, morskim strujama, ili brodu koji prođe uz njih, sviraju morske orgulje svoju melodiju. Već nakon premijere morskog koncerta, u svibnju 2005., ubrzo su postale atrakcija, mjesto na kojem nebo i more, uz zadarske zalaske Sunca, spaja glazba koju stvara priroda.

Postoji mjesto na Jadranskom moru, u Zadru, u Hrvatskoj, koje je jedinstveno u svijetu. Ono što na prvu izgleda kao mjesto gdje se možete odmoriti, nakratko, zapravo je golemi glazbeni instrument, koji svira uz pomoć mora - dio je to teksta, koji je na društvenoj mreži napisao jedan od najpopularnijih sportaša svijeta. Na društvenim mrežama njegove objave prati 12 i pol milijuna fanova.

Riječ je o američkom boksaču Floydu Myweatheru, po mnogima jednom od najboljih boksača svih vremena. Ako je jedna takva sportska veličina spomenula Zadar i orgulje, mislim da to samo po sebi sve govori, rekao je novinar Željko Kapelari. U prvih deset godina, morske su orgulje, a s njima i Zadar i Hrvatska, obišle svijet. Obilaze ih svakodveno i domaći i gosti, uživajući u spoju glazbe i mora.