Medine gitare

Uvijek se divimo ljudima koji su spretni s rukama, koji imaju živaca raditi na nečemu danima i noćima dok ne budu zadovoljni, dok to na čemu su radili ne proizvede čisti zvuk. A nisu izučavali škole za to. Upoznajte Medu, Varaždinca koji sam izrađuje električne gitare.

Jimi Hendrix bi bio zadovoljan. Gitare koje se ne mogu kupiti u trgovini, koja jedna drugoj ne sliče nimalo, koje su sve ručno rađene - to su Medine gitare. Pod tim nadimkom Varaždinci dobro poznaju svog sugrađanina Željka Tkaleca, elektrotehničara koji je znanje o elektrici spojio s ljubavlju prema stolariji i u zadnjih godinu dana stvorio Milicu, Opaku zvijer, Potkovu. Oni su moja dječica, moja inspiracija, moj način izričaja, tepa svojim gitarama Medo. 

Ne radim nikakve nacrte, uzmem komad drva, motornu pilu i režem, opisuje svoj način rada. Medin sin Toni, frontmen grupe Jam Ritual, zaslužan je što mu tata svaki mjesec dana stvori novu električnu ljubimicu. On ih najviše svira, iako Medo voli da ih isproba i najbolji gitarist među njegovim prijateljima - Jura Geci.

Sate i sate proveo je Medo proučavajući internet u potrazi za što boljim savjetima, no ništa to ne bi pomoglo da nema spretne ruke. Sam svoj majstor je i alata i strojeva za obradu, poput namatalice za pick-upove napravljene od stare bušilice i brojača struje.

Medo dosad nije prodao niti jednu gitaru, već ih je nekoliko poklonio. Radi ovo iz gušta, a ne radi zarade. Ja uživam u tome, mogu dan i noć raditi na nekom takvom instrumentu, potpuno je iskren Medo. Nisam kopirao nikoga osim ovih zadnjih par modela 'Telecastera' koji su klasika, malo izgledaju kao da su 'Telecasteri', ali su to 'Medocaster' gitare.

Kamo sreće da jedna Medocaster gitara završi u rukama Marka Knopfplera, gitarista kojeg Medo jako cijeni.