I vi možete naučiti swingati

Plesni klub Jump'n'Swing Zagreb  danas organizira besplatnu radionicu swing plesova, od 18 i 30 do 20 sati u Vukovarskoj 68, a ako želite naučiti više možete se prijaviti za zimski početni tečaj koji počinje 18. siječnja.

Za sve koji se još pitaju je li je swing ples ili kako uopće izgleda ekipa Dobrog jutra doznala je iz prve ruke od Tatjane i Gorana Mikleušević, instruktora swing plesova.

Početni tečaj će se održavati jednom tjedno ponedjeljkom od 19 do 20.30. Tečaj je otvoren za sve bez obzira na prethodno plesno (ne)iskustvo, a prijaviti se možete sami ili u paru, u prostorijama Pučkog otvorenog učilište, Vukovarska 68.

Swing plesovi nastali su u 20-im godina prošlog stoljeća u velikim plesnim dvoranama New Yorka. Nova vrsta glazbe stvorila je novu vrstu plesa, a po prvi put se moglo vidjeti da bijeli i crni Amerikanci plešu skupa. Natjecanja bendova i plesnih parova potaknula su raznovrsnost koraka i uz energičnost razvili glavnu karakteristiku swing plesova - improvizaciju.

Novi val swinga pokrenuo se u 80-im godinama i novi zaljubljenici su uz poduku i podršku plesača veterana stvorili novi naraštaj plesača. Na taj se način ljubav prema ovoj vrsti glazbe i plesa nastavlja nezaustavljivo širiti po cijelom svijetu.