Pravi Djed Božićnjak putovanje oko svijeta završio u Dubrovniku

Iz finskoga grada Rovaniemija, smještenog u Laponiji, na rubu arktičkog kruga, u Dubrovnik je stigao Djed Božićnjak i time službeno završio ovogodišnje putovanje oko svijeta. U Dubrovniku će biti do ponedjeljka, prenosi Dubrovački list.

Djed Božićnjak izazvao je veliko zanimanje Dubrovčana, u prvom redu djece koja su za njega imala niz pitanja - je li umoran nakon puta, koliko godina ima... Ipak, najviše ih je zanimalo koje im darove nosi u vreći.

'Imamo sreću što je Djed Božićnjak uvrstio Dubrovnik u svoju kartu mjesta koja posjećuje tijekom godine. Ovdje završava svoje putovanje. Njegov dolazak je rezultat suradnje gradova Rovanijemija i Dubrovnika, a u nedjelju potpisujemo svojevrstan sporazum o suradnji ne samo vezano za dolazak Djeda Božićnjaka nego i razmjenu iskustva kulturnog turizma', rekao je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, more i turizam Vlaho Margaretić.

Sanna Kärkkäinen, direktorica Ureda za turizam grada Rovaniemija, istaknula je kako je ovaj Djed Božićnjak poseban po tome što je upravo on onaj pravi.