PJ Harvey prvi put u Hrvatskoj na INmusic festivalu

Britanska kantautorica PJ Harvey prvi put će nastupiti u Hrvatskoj na 11. izdanju INMusic festivala na zagrebačkom Jarunu, koji će se održati od 20. do 22. lipnja, objavili su 8. siječnja organizatori festivala.

Nakon 'Florence and the Machine', koja bi ove godine trebala nastupiti na Jarunu nakon što je lani morala otkazati koncert zbog slomljenog stopala, Polly Jean Harvey je druga headlinerica festivala koji je u međuvremenu ostao bez najavljenog nastupa 'Motorheada', budući je vođa legendarnog trija Lemmy Kilmister krajem prosinca umro od vrlo agresivnog oblika raka.

PJ Harvey jedna je od triju najznačajnijih kantautorica u povijesti britanskog rocka, a publiku i kritiku oduševljava već 25 godina, istaknuo je glazbeni kritičar Aleksandar Dragaš na konferenciji za novinare. Uz brojne nagrade, jedina je glazbenica koja je osvojila čak dva prestižna 'Mercury Music Prize' priznanja, čime je uvrštena i u Guinnessovu knjigu rekorda.

Dugoočekivani deveti studijski album, koji je sniman uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu, najavila je za proljeće, a radi se o 'jedinstvenom umjetničkom putovanju koje ju je odvelo na Kosovo, u Afganistan i Washington'. Osim u Hrvatskoj, PJ Harvey ove će godine nastupiti u Engleskoj, Danskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Finskoj i Nizozemskoj.

Direktor festivala Zoran Marić rekao je kako je INmusic najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj, o čemu svjedoče i lanjski podaci o ukupno 80.000 posjetitelja. Na 11. INMusic festivalu uz 'PJ Harvey' i 'Florence and the Machine' nastupit će 'Yeasayer' i 'Pat Thomas and Kwashibu Area Band', a očekuje se objava imena trećeg headlinera i mnogih drugih izvođača.