Počela realizacija projekta 'Medijski dani u hrvatskim školama'

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu započelo je realizaciju projekta 'Medijski dani u hrvatskim školama' za što je dobio potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Uz to, zahvaljujući potpori Zaklade Adris izdali su šest brošura koje se dijele po zagrebačkim i velikogoričkim osnovnim školama.

Brošure su edukativnog karaktera, a namijenjene su svima. Na zanimljiv i moderan te mladima pristupačan i prihvatljiv način donose informacije o povijesti društvenih mreža i interneta, njegovim pozitivnim i negativnim stranama, istinitim pričama korisnika te savjetima kako se zaštititi.

Osim djeci i mladima, namijenjene su njihovim roditeljima i učiteljima te svima koji se žele informirati i educirati. Isto tako, 70 volontera već četiri godine diljem Hrvatske provodi radionice o medijskoj pismenosti, a tijekom tog razdoblja održali su više od 450 radionica za 8500 polaznika.

O važnosti medijske pismenosti i projektima društva u emisiji 'Studio 4' govorili su predsjednik 'Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu' i voditelj projekta 'Djeca medija' prof.dr. Danijel Labaš te koordinatorica za predavanja Leali Osmančević.