'Sila' nadmašila konkurenciju! Novi 'Ratovi zvijezda' film s najvećim prihodima u povijesti

Novi 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' oduzeli su 6. siječnja 'Avataru' naslov filma s najvećim prihodima u povijesti u Sjevernoj Americi, a još ima prostora da ga nadmaši na međunarodnoj razini.

Sedmi dio galaktičke epopeje 'Sila se budi' premašio je 760,5 milijuna dolara koliko je zaradio 'Avatar' tijekom čitavog trajanja prikazivanja, priopćio je filmski studio Disney, koji je proizveo i distribuirao 'Silu'. Najnoviji dio svemirske sage već je zaradio 758,2 milijuna dolara u SAD-u i Kanadi do utorka, u tri tjedna prikazivanja.

Bitka između dviju epopeja tek je počela s obzirom da 'Avatar' također postaje niz filmova. Predviđena su tri nastavka s glumcima iz originalnog filma - Zoe Saldana, Samom Worthingtonom i Sigourney Weaver. Sljedeći nastavak, prema najavama, očekuje se 25. prosinca 2017.

'Sila se budi' u režiji J.J. Abramsa, s novom generacijom glumaca (Daisy Ridley, John Boyega i Oscar Isaac) postao je u dva tjedna nakon premijere i film s najvećim prihodima u 2015. u Sjevernoj Americi.