Tinka je svjetska putnica i djevojka velikog srca

Tinka Ines Kalajžić ima 28 godina, svjetska je putnica te pomalo neobična djevojka. Tijekom protekle godine aktivno je pomagala i izbjeglicama. Nekoliko je mjeseci slijedila izbjegličku rutu od makedonske granice do francuskog Kalea. Uz ljude koji su sve izgubili, shvatila je kako i mi u Hrvatskoj s onim što imamo možemo biti sretni.

Kad počne pričati o svojim putovanjima kaže kako će prošlogodišnji put u Nepal zauvijek pamtiti. Dan nakon što je stigla u Katmandu, dogodio se razorni potres. Shvatiš kako si sretan što si uopće preživio, jer tada je 4500 ljudi stradalo. Shvatiš i da ti je potrebna pomoć te kada ti stranci prilaze i nude jabuku, bocu vode, neke sitnice... u tom trenutku to ti znači sve, kaže Tinka.
 
Ubrzo se vratila u Indiju i pokrenula akciju prikupljanja pomoći za Nepal. Vrijeme je prolazilo, vratila se u Hrvatsku i uživala u ljetovanju na Visu. Kada su počele stizati dramatične vijesti o izbjegličkoj krizi, nije se dvoumila - spakirala je ruksak i krenula pomagati.

Dva je mjeseca slijedila izbjegličku rutu. Prošla je točke o kojima smo danima slušali na vijestima: Preševo, Beograd, Bapska, Tovarnik, Dobova, Kale u Francuskoj. Izgubila je desetak kilograma, iscrpila se emocionalno i tjelesno te se tek na molbu roditelja vratila kući. 

Svoju neobičnu životnu priču, prepunu kušnji i dojmljivih uspomena ispričala je ekipi emisije 'Život je lijep'.