Biciklom od Osla do Nordkappa

Biciklom od Osla do Nordkappa, uputit će se Hrvoje Jurić, putopisac iz Vrbice, malog mjesta nadomak Đakova, već je dobro poznat hrvatskoj javnosti.

Put dug 2 200 km u trajanju od dva mjeseca. Uspije li prijeći ne baš zahvalnu skandinavsku ciklo rutu, postat će četvrti čovjek u svijetu kojemu je to uspjelo.

Za put na koji kreće uskoro sprema je. Nabavio je svu potrebnu opremu, od guma s čavlima do ekspedicijskog šatora, a za to je čak i prodao svoj automobil. Bicikl od milja zvan Mrcina bit će opterećen sa 30 do 40 kg potrebne opreme i pripremljen je za ekstremne uvjete.

Na Nordkappu je, upravo s Mrcinom, Hrvoje već bio 2013. tako da se veseli povratku na to, kako kaže, posebno mjesto za njega. Bit će ovo njegov, do sada, najteži pothvat. Cilj mu je prikupiti dovoljno materijal za fotoknjigu kojom bi opisao kako se živi i biciklira na sjeveru Norveške.

Zašto je baš odabrao putovati sada, a ne pričekati proljeće prvo objašnjava riječima svoje bake: 'nisam normalan', a zatim ipak ozbiljno kaže da na svakom svom novom pothvatu traži način da pomakne svoje granice i sve veći i veći izazov koji želi svladati.