U zagrebačkom ZOO-u interaktivna izložba 'Zima oko svijeta'

Zagrebački Zoološki vrt postavio je u posebnom šatoru interaktivnu izložbu pod nazivom 'Zima oko svijeta', u sklopu koje posjetitelji do 10. siječnja od 10 do 15 sati mogu upoznati zimu u raznim dijelovima svijeta, priopćio je ZOO te pozvao djecu da ih posjete i razgledaju izložbu. 

U ZOO-u kažu kako će djeca posjetom izložbi imati priliku vidjeti kako je posve drugačije lice zime u afričkoj Sahari od onog na australskom Velikom koraljnom grebenu, a usporedba je napravljena i sa zimom u listopadnim šumama Slovenije te hrvatskom Kopačkom ritu. Djeca će kroz izložbu moći upoznati čak devet staništa bogatih biljkama i životinjama.

Zahvaljujući raznovrsnim izlošcima i zanimljivim pričama edukatora, djeca će, među ostalim, moći doznati koje životinje zimi prevaljuju desetke kilometara kako bi pronašle hranu, a kojima zima ne donosi manje obilan jelovnik, navodi u priopćenju ZOO te ističe kako izložba 'Zima oko svijeta' razotkriva i što koju životinju štiti od hladnoće.

Neke tada krasi najgušće krzno, a neke bogato perje. Među preparatima koje će posjetitelji ZOO-a moći dodirnuti bit će koža tigra, svlak zmije, jaja, koralji te školjke.