Balerina koja je prijavila Dinka Bogdanića napustila HNK Split

Rumunjska balerina Alexandra Bertea, koja je početkom prosinca upravi kazališta i sindikatu prijavila v.d. ravnatelja baleta Dinka Bogdanića zbog vikanja i vrijeđanja na pokusu Orašara, napustila je Hrvatsko narodno kazalište u Splitu i potpisala ugovor sa sarajevskim kazalištem.

U uredu za odnose s javnošću HNK Split Hini je potvrđeno da je balerini bio ponuđen novi ugovor, no ona je upravu i sindikat obavijestila da će profesionalnu karijeru nastaviti u nekom drugom kazalištu među kojima je sarajevsko, ali i ostala kazališta.

Skandal u splitskom HNK: Bogdanić vrijeđao plesače

Predsjednik sindikata Damir Punda kaže da mu se Alexandra javila prije odlaska u Sarajevo kada mu je zahvalila za sve što je sindikat napravio za nju nakon uvreda koje je doživjela na probi Orašara. Kao razlog odlaska iz našeg kazališta navela mi je to što je Dinko Bogdanić i dalje ostao v.d. ravnatelj baleta pa je tu vjerojatno vidjela nemogućnost daljnje suradnje. Stanje u baletu i dalje je jako nezdravo. Prisutni su pritisci i manipuliranje ljudima. Ansambl je podijeljen i to nije dobra atmosfera. No unatoč svemu predstave nam se odlično prodaju. Veliki hit su "Kašeta brokava" i "Orašar", kazao je za Hinu Punda.