Počinje sezona skijanja za građane na Sljemenu

Danas počinje sezona skijanja za građane na Sljemenu otvaranjem Crvenog spusta, najavio je rukovoditelj skijališta Sljeme Dragutin Žiljak. Crveni spust je spreman, istaknuo je jučer Žiljak dodavši kako za sada otvaraju samo to skijalište, jer im za otvaranje ostalih skijaških spustova nedostaje vode. 

Fali nam vode, evo jezero je prazno i zahvaljujući Hrvatskome skijaškom savezu koji nam je nekoliko stotina kamiona vode dopremio iz Zagorja, uspjeli smo Crveni spust potpuno završiti. Mislim da će građani Zagreba, zbog kojih prije svega ovo radimo, biti zadovoljni sutra, poručio je Žiljak. Rekao je kako je priprema staze za rekreativno skijanje građana puno zahtjevnija od pripreme staze za Svjetski kup zbog toga što je staza duža, šira i sigurnosne mjere moraju biti puno veće jer građani ipak slabije skijaju od natjecatelja. 

Žiljak je najavio da će na Sljemenu biti i noćnog skijanja. Više informacija reći će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji će danas popodne u 14 sati obići sljemensko skijalište kako bi posljednji put pregladao stazu uoči otvaranja skijaške sezone.

Na upit novinara jesu li pogriješili u odluci da se ovogodišnja Snježna kraljica ne održi zbog nedostatka snijega, s obzirom na to da je snijeg ipak pao i temperature se spustile, Žiljak je istaknuo kako je očito da su pogriješili. FIS je 28. prosinca 2015. odlučio da se 5. i 6. siječnja na Sljemenu neće voziti ženska i muška utrka, pa je Snježna kraljica drugi put u povijesti otkazana zbog nedostatka snijega.