Zuckerbergov plan za 2016. - stvoriti robota asistenta s umjetnom inteligencijom

Mark Zuckerberg želi stvoriti asistenta s umjetnom inteligencijom u 2016. godini koji bi mu pomagao u kućanskim i drugim poslovima.

Osnivač Facebooka koji sebi svake godine zacrta neki osobni cilj, predstavio je svoj plan za 2016., na svome Facebooku. Možete to zamisliti kao Jarvisa u 'Iron Manu', napisao je podsjetivši na robota iz stripova i filmova američkog izdavača Marvel.

Svoj projekt počet će istraživanjem postojeće tehnologije, a zatim će podučiti robota da razumije njegov glas kako bi mogao kontrolirati sve u njegovu domu, poput glazbe, svjetla i temperature.

Između istalog, želi da njegov asistent otvara vrata doma njegovim prijateljima tako što će pogledati njihova lica kada pozvone, napisao je osnivač Facebooka. Robot bi trebao vizualno obrađivati podatke i tako svome 'stvoritelju' Zuckerbergu pomagati u poslu.

Zuckerberg je napisao da bi razvoj robota trebao za njega biti zabavan intelektualni izazov i najavio je da će sa svojim prijateljima na Facebooku dijeliti iskustva tijekom projekta. Drugi izazovi koje si je Zuckerberg zadao prošlih godina bili su čitati dvije knjige mjesečno i naučiti kineski.