Dalmatinski saur od plave ribe

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Martina Vuković, specijalistica kriminalistike iz Zagreba, pobijedila je ekipu Kruške: Marka Perića i Anu Munta, medicinsku sestru iz Zagreba
Gošća kuharica bila je Maja Kefeček koja se specijalizirala za zdravu hranu -vegetarijanska i makrobitička jela.

Recepti Marka Perića:Dalmatinski saur od plave ribe


Sastojci:

- 500 g plave ribe (tuna ili skuša ili srdela)
- maslinovo ulje
- bijelo vino
- ocat
- svježa rajčica
- češnjak
- luk
- persin
- lovor
- limun
- sol

Priprema

Ribu očistiti, obrisati iuvaljati u brašno pa popržiti na ugrijanom ulju s obje strane. Prženu ribu odložiti u duboku posudu, a na preostalom ulju popržiti na kolutiće izrezani luk, češnjak i rajčicu narezanu na kockice te dodati začine. Zaliti vinom i octom i po potrebi i vodom. Kuhati 10 minuta.
Vrućom marinadom preliti ribu i ostaviti da se marinira nekoliko sati. Ovaj saur može se konzumirati sljedećih osam dana. Uz ovo jelo možemo poslužiti palentu ili lešo krumpir.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 4. siječnja:



Juha od rasola


Tortilje s piletinom


Azijska tjestenina s kozicama


Miso juha


Šarena riža, Pečeno povrće, Pirjane arame alge, Salata od kisele repe s klicama

 
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.