Automobilom se zaletio u vojnike čuvare džamije na jugu Francuske

Vojnik i stariji muškarac muslimanske vjeroispovijesti lakše su ozlijeđeni u izgredu što ga je izazvao muškarac koji se automobilom zaletio među vojnike koji su čuvali džamiju u gradu Valence na jugu Francuske.

Vozač je teško ozlijeđen jer su vojnici na njega otvorili vatru, no ozljede nisu opasne za život, objavila je vlada.

Taj 29-godišnji muškarac, čiji identitet nije objavljen, prebačen je u bolnicu, a njegovi motivi zasad su nepoznati. Izvor blizak istrazi rekao je da on nije poznat obavještajnoj službi, da je iz predgrađa Lyona i da mu je supruga stigla u bolnicu.

Ozlijeđen je 72-godišnji vjernik, pogođen zalutalim metkom koji su ispalili vojnici, a lakše ozljede noge zadobio je jedan vojnik, rekao je gradonačelnik Nicolas Daragon.

Četvorica vojnika bila su ispred džamije, umjerene i mirne džamije, u vrijeme kada su pristizali vjernici između dviju molitvi, rekao je Daragon.

Vozač je dvaput uzimao zalet kako bi pogodio vojnike koji su pucali pri drugom njegovom pokušaju.

U Francuskoj je na snazi visok stupanj pripravnosti na terorizam od 13. studenoga kada je u islamističkim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba. Vojnici štite objekte koji se smatraju posebno osjetljivima, kao što su bogomolje i službene zgrade.