Nova godina - slavlje, veselje i vatromet diljem Hrvatske

Nova je godina diljem Hrvatske dočekana uz slavlje, veselje i vatromet.

Na oko nula stupnjeva u Novu su veselo ušli mnogi Zagrepčani i njihovi gosti. Na tisuće ljudi bilo je na središnjem trgu te u samom središtu grada, koji je posebno atraktivan u ovo doba godine. Osim na Trgu bana Jelačića, doček je bio organiziran i u Ledenom parku na Trgu kralja Tomislava, na Zrinjevcu te na Europskom trgu.

Velik vatromet i dobra zabava za mnoge i u Splitu. Iako je temperatura bila niska i puhala je bura, to nije spriječilo, uglavnom mlade, da novogodišnju noć provedu uz more i na otvorenome. Svi su hoteli u Splitu popunjeni zbog dolaska velikog broja turista. Splićani su Staru otpratili i Novu dočekali uz Vertigo, TBF, Psihomodo pop i Pero Fullhouse.

Evo kako je bilo u Dubrovniku! Na Stradunu se okupilo gotovo 10.000 Dubrovčana te brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva. Gotovo 5000 turista odlučilo je najdužu noć provesti u Dubrovniku. U najluđu noć u godini Dubrovčane su na Stradunu u četvrtak uveli Severina, Silente i DJ Kameni.

U Varaždinu se, tradicionalno, u novu godinu - utrčalo! Sudjelovalo je više od 250 trkačica i trkača na prvom sportskom događaju 2016. godine - u svijetu! Dok su neki utrčali, drugi su uplesali u novu godinu uz Opću opasnost na glavnom varaždinskom trgu.

Na središnjem trgu Novu godinu dočekao je velik broj Vinkovčana, a u novogodišnjoj noći zabavljali su ih vinkovački tamburaški sastavi Bosutski bećari i Dike. Veselo je bilo i na vukovarskom Trgu Republike Hrvatske na kojem je brojne Vukovarce uveseljavao bend Babylon. Evo djelića atmosfere s vukovarskog središnjeg trga. 

Gotovo dvije tisuće Puljana ispratilo je Staru i dočekalo Novu na gradskome Forumu uz Massima Savića, zdravicu gradskih čelnika i vatromet. Unatoč hladnoći odlično su se zabavljali, čak su i inače sveprisutne petarde ove godine izostale. Više tisuća Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz glazbu riječke grupe Moskva i Nenu Belana&Fiumense, čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Osječani su Novu godinu tradicionalno dočekali na središnjem trgu. Uz kuhano vino i čaj te nastup tamburaškog sastava Ravnica i sarajevske skupine Crvena jabuka, točno u ponoć, uz zvuke valcera i vatromet, građanima su najbolje želje u 2016. uputili gradonačelnik Ivan Vrkić i župan Vladimir Šišljagić. Na proslavi u Tvrđi okupljene su zabavljali Pavel i Red Roostersi. Vrata su otvorile i sve kućice u Božićnom selu uz bogatu ponudu hrane i pića.

Na zadarskim trgovima i ulicama okuplilo se više desetaka tisuća Zadrana na dočeku Nove 2016. Plesalo se i pjevalo od Foruma, preko Kalelarge, Narodnoga trga do Poljane Petra Zoranića, Pet bunara i Varoša. Na Pozdravu suncu tridesetak Zadrana odlučilo je Novu proslaviti trčeći gradskim ulicama. Odlično raspoloženje u ovoj novogodišnjoj noći počelo je hologramskim koncertom Michaela Jacksona na Trgu pet bunara.

U najluđu noć u godini Šibenčane su uveli veterani hrvatske rock scene - Prljavci! Novu godinu na otvorenome u Šibeniku, uz bezvremenske hitove Prljavog kazališta, dočekalo je više od 5.000 ljudi. Plesalo se do dugo u noć, a nije nedostajalo ni vatrometa ni dobrih želja. Šibenčani u cijeloj 2016. namjeravaju feštati jer obilježavaju 950 godina od prvog pisanog spomena Grada Šibenika.

Koprivnica se užarila pod taktovima Ivana Zaka.