2015. neće ostati zapamćena kao revolucionarna modna godina

2015. godina neće ostati zapamćena kao revolucionarna modna godina. Veliki dizajneri još pune svoje blagajne, komercijalni brendovi oduševljavaju mase, a domaći dizajneri trudili su se pronaći svoje mjesto pod suncem. No 2015. pamtit ćemo i po modnim eskapadama naših političara.

Sve je počelo s velebnom inauguracijom predsjednice, pomalo pretjeranom i previše raskošnom, prema mišljenju kritičara. Modni odabir nove predsjednice također je bio tema novinskih stupaca, no pariško plava haljina ispunila je svoju funkciju, iako sumnjam da je danas itko više želi u ormaru.

I Milanovićevih vestica nam je bilo dosta, izgledom se možda pokušavao uklopiti u crkvene redove, ali to mu nije bila najsretnija opcija. Kako je dosađivao modnim kombinacijama, tako je bilo i s njegovim izjavama. Umjesto vestica, sada ćemo se nagledati Karamarkovih betonsko sivih odijela te loših sportskih šalova bez puno kreativnosti.  

Budući da imamo toliko razjedinjenih stranaka i opcija, nije ni čudno što je slično i s tjednima mode u Hrvatskoj.

Fashion.hr, Cro-a - porter, Fashion week. Svaki dva puta godišnje. Na svakom 20-ak dizajnera.  Toliko je mode u Hrvata da bi čovjek pomislio da smo modna velesila. Jer u Hrvatskoj je svaki drugi tjedan, modni tjedan.

Za kraj ovoga modnog pregleda godine, kako bismo zaboravili jedan od najluđih šopinga koji je preplavio ne samo Hrvatsku nego i svijet!? Da su ljudi ovce, ovo je još jedan dokaz, a da su siromašni Hrvati još veće ovce, dokaz je Balmainova kolekcija za HM koja se razgrabila doslovno u pet minuta. Djevojke su se tukle, a bilo je i prekupaca kao nekad ispred kina koji su preprodavali krpice. Blagajne su pune, džepovi prazni, ako ništa drugo, ne zaostajemo u konzumerizmu.