Anita Margić predlaže slastice za novogodišnju noć

Kako se zasladiti u novogodišnjoj noći predlaže Anita Margić, njen su odabir male Pavlove s voćem i koktelčići sa šampusom.

Mini Pavlove
    6 bjelanjaka
    300 g šećera u prahu
    1 žlica gustina
    1 žličica limunovog soka
    500 ml slatkog vrhnja
    Voće po izboru, narezano na male komade

1. Ugrijati pećnicu na 150 stupnjeva
2. Bjelanjke istući sa malo soli. Kad se počnu formirati postepeno dodavati šećer, gustin i na kraju malo limunovog soka. Gotovi su kad postanu sjajni i čvrsti.
3. Na papiru za pečenje iscrtati male krugove i na njih žlicom staviti snijeg od bjelanjka, lagano oblikovati krug po iscrtanom rubu i malu udubinu unutar istog. U te udubine kasnije stavljamo tučeno vrhnje i voće. Krugovi ne moraju biti pravilni.
4. Peći u pećnici oko 40 min. Nakon toga ugasiti pećnicu i ostaviti oko pola sata da se osuše. Izvaditi ih na žičanu rešetku.
5. U međuvremenu isjeći voće na male komade, istući vrhnje za šlag.
6. Kad su krugovi potpuno osušeni, napuniti ih tučenim vrhnjem i komadićima voća. Servirati posipano sa ostatkom šećera u prahu.

Anita kuha otkad zna za sebe, odlične kuharice su joj baka i mama, tako da je bilo neizbježno da to postane i ona, iako je gastronom po struci. Okusi koje joj je u sjećanje 'utisnula' njezina baka su sir i vrhnje,  bruschette od starog kruha pečenog na ploči i natrljanog češnjakom, knedle od marelica iz dvorišta, dedine i ujine kobasice i špek, mamin ajngemahtec.