Prijedlog Christiana Misirača za doček Nove Godine
Chef Christian Misirača predložio je jednostavna jela za novogodišnji stol: tagliatelle s crvenom paprikom, mascarpone sirom i orasima te svinjski lungić na špinatu u umaku od šipka.
Tijesto sa špinatom i svježom paprikom
Dok se tijesto kuha, na tavi ćemo sautirati špinat s malo češnjaka, bijelog vina i maslaca. Pred kraj ćemo dodati svježe crvene paprike, ubaciti kuhanu tjesteninu, dodati mascarpone i svježe orahe.
Svinjski kare na špinatu sa narom u umaku od dijon senfa i meda
Svinjski kare narežemo na tanje šnite, prepržimo s jedne i s druge strane, kada su gotovi stavimo ih sa strane da se malo odmore. Na istoj masnoći dodamo češnjaka, bijelo vino, med i dijon, pustimo da se izreducira.
U međuvremenu isti postupak sa špinatom napravimo kao u prijašnjem receptu. Posložimo špinat, povrh špinata rezane medaljončiće svinjskog karea, prelijemo reduciranim umakom od dijona i meda, te dekoriramo plodovima šipka.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!