Melčić: Ranu skupštinu SDP-a forsira Milanović, ima ideju napraviti blitzkrieg

Iz SDP-a se najavljuje da bi se izborna skupština stranke mogla održati do kraja veljače. SDP-ovac Marko Melčić, koji je u posljednje vrijeme vrlo kritičan prema aktualnom vodstvu stranke, nije ju štedio ni jutros gostujući u Studiju 4 HRT-a.

Upitan što možemo iščitati iz ranog sazivanja skupštine SDP-a, odnosno što se time želi poručiti, Melčić odgovara da "to forsira Zoran Milanović, on ima ideju  napraviti nekakav blitzkrieg, da možda prođe i bez protukandidata, i da nema puno diskusije". Mislim da on računa na to da će biti friško sjećanje da je on bio premijer, za šest mjeseci svi će ga zaboraviti, dodao je.

Milanović je, kaže Melčić, nakon obračuna s Linićem "dokupio još pola glavnog odbora". Ali to više ne traje, kao ni njegovi utjecajni represivni organi, kaže Melčić i dodaje kako misli da neće biti reizabran "iako čini sve da to bude". Očekuje da će još neki istupiti javno s kritikama na Milanovićev račun, primjerice Zlatko Komadina, Davor Bernardić, Ranko Ostojić...

Kaže i da će vjerojatno biti više kandidata za predsjednika stranke,"a neki od njih imaju odličan CV i u politici i u biznisu, što Milanović nema".

Melčić kaže da je jako dugo u SDP-u te da može reći da ovu fazu "nažalost, pamti kao najlošiju fazu stranke".

Milanović, kada je dobio vodstvo stranke, imao je golemu potporu i stranke i javnosti, ali nije radio ništa sve dok nije nastala panika pred parlamentarne izbore, pa je doveo američku konjicu, komentirao je.

Splitski gradočelnik Ivo Baldasar prije nekoliko dana pozvao je na smjene u vodstvu stranke, a Melčić kaže da u tome ima potporu. Mislim da je Baldasar malo istrčao pred rudo, on nije najpogodnija osoba da prvi počne tu diskusiju jer on ima putra na glavi, što je otvarao tamo neki HOS-ov spomenik. Znate, kad se predsjednik stranke ulizuje desnici i nacionalistima, to je normalno. Ali kada to radi nekakav gradonačelnik u provinciji, onda je on kao kriv, komentira.

Na svom Facebook profilu Melčić je oštro napao Milanku Opačić. Ona mu je za to, kaže, dala povoda. Milanka Opačić je naša partijska sponzoruša već 20 godina. Za razliku od toga Baldasara koji je jedva nekako izabran, ali od građana. A Milanku je uvijek na funkciju stavljao šef stranke, prvo Ivica Račan, a sada i Zoran, kaže Melčić koji s njom nikada nije bio u kontaktu.