Najmlađi food bloger u Hrvatskoj

Marko Josipović ima 16 godina i učenik je X. gimnazije u Zagrebu. Od školskih klupa draža mu je samo kuhinja. Stvarno oduvijek sam volio biti u kuhinji i pomagati ili baki ili tati ili mami što god su radili. Ili kekse ili ručak. A kako je rastao tako je počeo raditi bez njihove pomoći.

U njegovim rukama obično tijesto postane pravi raj i za oko i za nepce. Radim razne torte, volim raditi muffine, kekse... Nešto jednostavno, ali da izgleda lijepo. Ponekad ideju ukrade s interneta, ali svaki put doda svoj autorski pečat, smisli kakav trik zbog kojeg njegova slastica postaje posebna. Za svaki kolač postoji poseban način ukrašavanja, sve ovisi o tome kako koristiš kremu ili s čim ćeš je uopće nanijeti. Ja sam perfekcionist i stvarno si uzmem vremena… Samo trebaš bit pažljiv i polako raditi i voljeti to što radiš.

Kaže, kada je bio mali, želio je biti glumac. No zbog slatke ljubavi promijenio je mišljenje. Zbog školskih obveza ne stigne svaki dan pripremati slastice, ali vikendom je njegova pećnica zaposlena 100 %. Tijekom tjedna ne provede u kuhinji više od sat vremena, ali zato vikendom i do tri. Za svoje je rođendan radio tortu na čije je samo ukrašavanje 'potrošio' 4 sata, a za pripremu je, kako kaže trebalo tri. Nije mu bilo teško za takvu posebnu slasticu izdvoji 7 sati svog slobodnog vremena.

Njegove ruke ne mijese samo tijesto za kolače. Vikedom se rano budi, zamijesi kruh ili peciva pa kad se i ostatak ukućana digne dočeka ih topli, mirišljavi doručak.

Marko ima i svoju stranicu na kojoj objavljuje sve recepte, i to na engleskom jeziku. U njegovim slatkim receptima postoji jedan stalni sastojak – čokolada. Čokolada i naranča ili čokolada i banana to mi je jedno od najdražih kombinacija. Svoje slatko znanje dodatno zasladi na društvenim mrežama.

U posljednje vrijeme on je taj koji mamama i bakama dijeli recepte, a pri tom često i sam sebe iznenadi kako to zapravo zna. Gledanjem videa i čitanjem raznih recepata jednostavno mi 'uđe u glavu'. Znam to bolje nego geografiju.

Marka geografski možemo zamisliti jedino u kuhinji. I sigurni smo da je pred njim - slatka budućnost.