Prirodna kozmetika za muškarce

Kozmetika. Ženama omiljene stvarčice, pomislit ćete. No, ne samo ženama. I muškarci su shvatili da im koža stari i da je treba čuvati od Sunčevih zraka. Pritom ih upotreba kozmetike ne čini ništa manje muževnima.

Zato je ekipa Dobrog jutra poslala dva muškarca, novinara i snimatelja, po nekoliko kozmetičkih recepata trećem muškarcu Jurici Grosingeru savjetniku za zdravi život koji je iz želje da ima nešto jednostavno, provjereno i zdravo što čini dobro tijelu i da k tome nije skupo otkrio mnoge sastojke koji jačaju metabolizam, hrane tijelo i hidratiziraju kožu. Posebno zimi kada snijeg, kiša, vjetar loše utječu na kožu.

S pričom dečki nisu duljili. Zanimalo ih je što mogu sami napraviti, a da je zdravo za tijelo. Od prirodnih stvari Jurica kaže da su nezaobilazni kokosovo ulje, karite maslac, kakaov maslac i sezamovo svijetlo ulje.

Osnovna njega iz kuhinje za muškarce su: dezodorans, losion poslije brijanja i zubna pasta. Nekoliko bočica, posude, mikser i žlice, ono je što će vam trebati da sami izradite te neophodne proizvode.

Dezodorans
    1 žlica kokosovog ulja
    1 žlica soda bikarbona
    nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru

Kokosovo ulje i soda bikarbonu dobro izmiješajte te dodajte par kapi eteričnog ulja. Miris je će biti ugodan, a tekstura glatka.
Soda bikarbona i ulje čajevca djeluju antibakterijski, pa time dodatno štite od neugodnih mirisa. 


Losion poslije brijanja
    Kokosovo ulje
    Eterično ulje

Kokosovo ulje dobro izmiješate mikserom (2 do 3 minute) te u njega dodajte eterično ulje čajevca (jer je antibakterijsko) i 2 – 3 kapi ulja koje sadrži vitamin E (jer time njegujete svoju kožu).
Količine sastojaka nisu strogo propisane. Jurica ih otprilike određuje, a isto preporučuje gledateljima.


Zubna pasta
    Kokosovo ulje
    Soda bikarbona
    Eterično ulje metvice

Uzmite podjednaku količinu kokosov ulja i soda bikarbone, dobro izmiješajte i dodajte par kapi eteričnog ulja metvice. Ako radite pastu za djecu dodajte par kapi stevije.


Mnogi se sastojci mogu upotrijebiti, ali koža ne mora uvijek odlično reagirati na sve. Ako imate osjetljivu kožu prije upotrebe novih sastojaka aplicirajte malu količinu na podlakticu pa pričekajte do dva dana da vidite hoće li vam i kako koža reagirati.

Na kraju mirisni, sjajne kože i u svježeg daha krenite u novi dan.