Zoolimpijada u Zoološkom vrtu od 2. do 10. siječnja

Zoološki vrt pozvao je osnovnoškolce od drugog do šestog razreda da tijekom zimskih praznika dođu na Zoolimpijadu. To je, kako ističu u priopćenju, edukativni program koji u djeci razvija zdrav natjecateljski duh i timski rad.

Riječ je o jednodnevnom programu koji će trajati od osam do 15 sati, a djeci su osigurani užina, slastica i čaj. U skupini koju će voditi po dva edukatora bit će 24-ero djece. Edukatori ZOO-a najavljuju kako su za sudionike Zoolimpijade osmislili nove uzbudljive igre nadahnute životinjskim svijetom koje će od njih tražiti snalažljivost, brzinu, znanje i timski rad.

Kažu da će posebno zanimljiv biti poligon kroz koji će sudionici učiti kako se hrane zmije te pronalaze njihova jaja. Kako bi stigla na sigurno, djeca će u ulozi sjevernog medvjeda preskakivati sante leda koje se tope, a znanje će pokazati odgovarajući na zagonetke poput mudrih sova, najavljuju u ZOO-u. Kroz igre će prikupljati bodove, a svako dijete na kraju dana očekuje odličje.

Kako bi se školarci potaknuli da dođu s prijateljima, edukatori su osmislili nagradnu igru 'Zoovem te u ZOO'. Najsretnije sudionike očekuju vrijedne nagrade zahvaljujući kojima će mališani 'još jače zavoljeti svijet životinja'. Zoolimpijada će se u Zoološkom vrtu grada Zagreba održavati od 2. do 10. siječnja.