Pjevači betlehemske zvijezde

Obučeni u tri kralja djeca iz šibenske župe Srca Isusova obilaze domove svojih sugrađana i prikupljaju priloge za gladnu afričku djecu. Čine to već petu godinu. A zahvaljujući njima u školskim klupama danas sjedi 150 osnovaca u dalekoj Africi.

Navući kostim poželjelo je sedamdesetero djece. U sedam godina nikad više. Pohode Pjevači betlehemske zvijezde domove svojih sugrađana. I prikupljaju donacije da nahrane i odškoluju vršnjake. U kasicu su i ove godine pospremili više od 20 tisuća kuna.

Dovoljno za 26 godišnjih školarina afričkim siročićima. Svaka kuna šalje se u misijsku centralu, a onda dijeli potrebitima. Na glad i neimaštinu ni šibenski anđeli dobrote nisu imuni.

Ne kucaju pjevači betlehemske zvijezde na sva vrata već prema unaprijed pripremljenom popisu obitelji kojima su se najavili, pa mali pjevači lako obave svoj 'posao'. Pjevači betlehemskog svjetla dio su akcije 'Djeca pomažu djeci' koja se provodi u cijelome svijetu. Šibenska župa Srca Isusova smjestila se u sam vrh po humanitarnom djelovanju u Hrvatskoj.
 
A vrata svojega doma 'Pjevačima betlehemske zvijezde' otvorilo je i ove godine više od 500 šibenskih obitelji.