Step sensation, vježbanje za one koji vole plesati

Ako vam je ponestalo ideja za koreografije ili želite plesati a uz to intenzivno vježbati, ili možda svladavati zahtjevne korake a pri tome izgledati senzualno, za vas je step sensation.

Pronašli smo ga u Koprivnici u dvorani bazena Cerine  gdje ga vodi vedra, vesela, lijepa i talentirana Jelena Matijaško, instruktorica grupnog vježbanja. Dvorana je puna jednako takvih žena i djevojaka koje plešu preko step platforme kao da je to ravan pod. Trening je težak, ali toliko zabavan da težinu nitko ne primijeti.I doista. Ne samo da učite korake već i bezbrojne kombinacije, mijenjaju se strane, dodaju pokreti ruku i onda sve ispočetka. Ovakav trening ima mnogo prednosti. Može se kroz kratko vrijeme postati fit, gubi se jako puno kalorija jer je jako energičan, ističe Jelena.

Nema bojazni od ozljeda jer počinje se s običnim kretanjem prirođenim svakom čovjeku, hodom. Tek nakon svladavanja stepa dodaju se zahtjevniji koraci, a on se ne diže previsoko kako bi prijelazi bili brži, sigurniji i jednostavniji.

Ovaj je način vježbanja za one koji vole plesati, ali to nikako nije uvjet jer se brzo snađu svi. Riječ je o aerobnom treningu koji uključuje velike skupine mišića, a hod preko platforme čini vježbu izazovnijom.

Vježbanje na platformi ili steperu ne preporučuje se onima s ozljedom koljena ili kralježnice, no sve se ove vježbe i koreografije mogu izvoditi na ravnoj podlozi i ne gube svoj šarm niti blagotvorne rezultate.

Uđite u novu godinu vedri i veseli kao Koprivničanke. Vježbajte, smijte se, jedite i plešite.