Ženi čitav dobitak na lutriji, nakon što je muž otišao s mlađom

Nizozemku koja je, za trajanja brakorazvodne parnice, na lotu osvojila 2,1 milijuna eura (oko 16 milijuna kuna), ugodno je iznenadila presuda nizozemskog suda po kojoj dobitak ne mora podijeliti s bivšim suprugom koji je otišao s mlađom ženom.

U objašnjenju Amsterdamskog suda stoji da je bračni par naveo popis imovine koju je namjeravao podijeliti u trenutku kada je podnesen zahtjev za razvodom - 20. listopada 2014., a razvod braka je odobren u lipnju 2015. Nizozemka je 2,1 milijuna eura na lutriji osvojila 1. siječnja 2015.

Njezinu bivšem suprugu presuda nije odgovarala, pa je naveo da su on i bivša supruga tijekom tridesetgodišnjeg braka uvijek uplaćivali srećke zajedničkim novcem za domaćinstvo te da smatra kako bi i dobit trebala biti podijeljena.

Sudac je odgovorio kako ima uvid u činjenicu da je nizozemski par podijelio zajedničke financije najmanje četiri godine ranije, jer je on otišao živjeti s novom partnericom. Njegova tadašnja supruga, istaknuo je sudac, srećku je platila novcem s vlastitoga bankovnog računa, zbog čega dobitak nije zajednički. Sudac je podijelio preostalu imovinu para koja ukupno iznosi manje od 10.000 eura.