Redovnice nastupaju! Počele prve sportske igre redovnica u Hrvatskoj

U organizaciji časnih sestara Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb, a pod pokroviteljstvom Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica 29. i 30. prosinca u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu održat će se Sportske igre redovnica.

Na igre se prijavilo 48 sestara iz 9 redovničkih družbi; Franjevke misionarke iz Asiza, Franjevke od Bezgrješnog začeća iz Dubrovnika, Kćeri Božje ljubavi, Klanjateljice Krvi Kristove, Milosrdnice sv. Vinka Paulskog, Sestre Kraljice svijeta, Služavke Malog Isusa, Sestre Naše Gospe i Školske sestre franjevke Krista Kralja.

Natjecat će se u šest sportskih disciplina te će, kako najavljuju, posvjedočiti kako je i sport sastavnica kojom se svjedoči Božja ljubav i zajedništvo u različitosti. Prvi dan igara redovnice će se natjecati u stolnom tenisu, šahu i odbojci. Drugi dan sestre će igrati graničare, rukomet i košarku. 

Kako su i zašto došle na zamisao da organiziraju sportske igre redovnice su otkrile u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'Iako su Sestre Klanjateljice Krvi Kristove igre počele sa samo 6 sportova, ekipu HTV-a uvjerile su da su u vrhunskoj formi.