Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje)

Radiofonski teatar, u sklopu Adventa u Zagrebu, od 23. prosinca 2015. do 3. siječnja 2016. u kuli Lotrščak održat će čak osam izvedbi predstave Hoerspiel - mala igra za slušanje (i gledanje).

Radi se o predstavi koja se bavi medijem radija. Tijekom burlesknog putovanja kroz ranu povijest radija, deset  izvođača proizvodi zvučne efekte i uživo sviraju glazbu. Ta, kako je nazvana, scensko-eterska izvedba u kojoj se rekonstrukcijom radiodramskih materijala, izvedenih uživo pred mikrofonom i pred publikom, razigravaju elementi upisani u temelje radija: zvuk i tišina, kao i načini njihovog osluškivanja i zamišljanja. Igra počinje raspjevanim dramoletima iz 20-tih godina prošloga stoljeća i nastavlja se vodeći publiku kroz povijest radiofonije.

U autorskom projektu Pavlice Bajsić Brazzoduro sudjeluju Jelena Miholjević, Sven Medvešek, Ivana Rushaidat,  Ljubica Letinić, Ante Perković, Matija Antolić, Dino Brazzoduro, Nina Bajsić  i Ivor Plužarić. Zvuk su oblikovali Dino Brazzoduro, Ivan Zelić i Ljubica Letinić, a svjetlo Marino Frankola.