Umro vođa britanske grupe Motorhead Lemmy Kilmister

Ian Lemmy Kilmister, vođa britanske heavy metal skupine Motorhead, umro je u 70. godini od nedavno dijagnosticiranog agresivnog oblika raka, objavila je skupina na Facebooku.

Legendarnom rockeru, pjevaču i basistu skupine bolest je dijagnosticirana u subotu. Riječi nam nedostaju ... naš veliki i plemeniti Lemmy umro je danas nakon kratke bitke s jako agresivnim oblikom raka, objavila je skupina na Facebooku. Doznao je za bolest 26. prosinca dok je bio kod kuće, igrajući svoju najdražu videoigricu u krugu obitelji, dodaje skupina.

Bio je prepoznatljiv po dugim zaliscima, bradavicama na licu, crnom šeširu i crnoj odjeći. Dok je pjevao na pozornici uvijek je imao neuobičajeno visoko postavljen mikrofon, zbog čega je uvijek gledao uvis, što mu je, govorio bi, onemogućavalo da vidi koliko ih malo ljudi dolazi slušati. Smatrali su ga jednim od pionira heavy metala premda je uvijek tvrdio da je Motorhead rock skupina.

Rođen je u Stoke-on-Trentu, u središtu Engleske, odrastao je na otoku Angleseyju, na krajnjem sjeveroistoku Walesa. Živio je u Los Angelesu i bio kontroverzan zbog svoje zbirke nacističkih memorabilija. Svirao je u skupini Hawkind prije nego je sredinom 1970-ih osnovao Motorhead. Jedna od najpoznatijih pjesama skupine je Ace of Spades iz 1980.