Filip Merčep, dobitnik nagrade Mladi glazbenik godine

Nagrada 'Mladi glazbenik godine' ove je godine dodjeljena Filipu Merčepu. Ova prestižna nagrada za iznimna umjetnička postignuća dodjeljuje se najboljim mladim hrvatskim glazbenicima ne starijim od 27 (u kategoriji instrumentalista), odnosno 32 godine (u kategorijama pjevanja, dirigiranja i skladanja).

Jedan od naših najtalentiranijih mladih udaraljkaša Filip Merčep školovanje je počeo u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru kod prof. Gorana Goršea, a ove godine stekao je titulu magistra, diplomiravši u klasi red. prof. Igora Lešnika na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Već od samih početaka sviranja udaraljki osvajao je najviša odličja na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima te je 2006., 2008. i 2010. nagrađen posebnim priznanjem Ministra znanosti, obrazovanja i športa. U studenom 2009. pobijedio je na natjecanju za najboljeg mladog glazbenika te godine, a 2010. pobijedio je na natjecanju Hrvatski glazbenik za Euroviziju.

Filip je kao predstavnik Hrvatske izborio ulazak u finale i tako je, uz Moniku Leskovar, jedini naš glazbenik koji je svirao u finalu Eurovizijskog natjecanja mladih glazbenika Europe. Osvojio je najugledniju diskografsku nagradu Porin 2011. godine u kategoriji Najbolja izvedba klasične glazbe

Nagrada 'Mladi glazbenik godine'  koja se može primiti samo jednom u životu, svečano se dodjeljuje u sklopu Filharmonijskog bala Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.