Radiohead objavio nesuđenu pjesmu za Bonda

Engleski rock bend Radiohead objavio je pjesmu koja je trebala biti glavna glazbena tema "Spectre", novog fima o Jamesu Bondu, ali su producenti izabrali drugog autora. U filmu je završila pjesma "Writing On The Wall" Sama Smitha.

Pjevač Tom Yorke napisao je na Twitteru: Lani su nas zatražili da napišemo temu za Spectre. Da, jesu. Ali nije uspjelo. Sada je to postalo nešto naše, što nam je jako drago.

I prije nego što se Bondov film pojavio u distribuciji u listopadu, nagađalo se da je Radiohead izabran za glavnu glazbenu temu. U srpnju je jedna kladioničarska kuća obustavila primanje oklada na identitet autora glazbe nakon što je jedan kladioničar pokušao uplatiti 15.000 funti na Radiohead.
Daniel Craig, koji je u Spectru četvrti put igrao Bonda, poznati je fan Radioheada.

U filmu je međutim završila pjesma Sama Smitha i naišla na podijeljene kritike. Pjesma je dobra, ali nije klasik, rekao je kritičar BBC-ja. Ali se zato jako svidjela bivšem Bondu Rogeru Mooreu.

Sam Smith je, međutim, ušao u povijest jer je napisao prvu pjesmu za Bonda koja je završila na broju jedan britanske glazbene ljestvice. Smith je i prvi samostalni pjevač koji je izveo pjesmu za Bonda od Toma Jonesa 1964. za Thunderball.