Božićni sajam u Nurnbergu jedinstven je u svijetu

Ekipa emisije 'Život je lijep' otputovala je do Munchena i Nurnberga kako bi provjerila može li se advent u Munchenu mjeriti s Oktoberfestom i po čemu je onaj u Nurnbergu jedinstven u svijetu.

Munchen je glavni grad njemačke pokrajine Bavarske i treći po broju stanovnika u toj državi te je jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta. Za vrijeme božićnog sajma štandovi i lampice protežu se od Karlsplatza, preko Marienplaza sve do Odeonplatza, te posjetitelji mogu uživati u svjetlucavoj šetnji po ionako impresivnom centru grada.  
 
Ponuda je bogata, raznovrsna, od hrane i pića do suvenira, a kako u Munchenu stranci čine više od 25 posto stanovnika te kako nakon Turaka najviše ima Hrvata, nepoznavanje njemačkog jezika neće vam bitno ugroziti snalaženje. Isto tako, cijene su u eurima i tu je sve jasno, no zato ništa nije jeftino - od šarenih kuglica do bijelih kobasica i kuhanog vina.

Nurnberg je smješten 170 kilometara sjevernije do Munchena. Grad se prvi put spominje 1050. godine te je sve do 19. stoljeća bio neslužbeni glavni grad Svetog Rimskog Carstva. Božićni sajam u Nurnbergu svake godine posjeti čak dva milijuna turista koji do posljednjeg mjesta ispune ulice ove njemačke Venecije. Pogledajte što sve nude ove dvije poznate aventske destinacije.