Senegalac, ilegalni useljenik, osvojio 400.000 eura na Božićnoj lutriji

Senegalac koji je trošnom brodicom doplovio do Španjolske kao ilegalni useljenik osvojio je na Božićnoj lutriji  400.000 eura u Andaluziji gdje je radio u stakleniku, a trenutno je bez posla.

Ne mogu vjerovati, ni pet eura nisam imao u džepu, rekao je 35-godišnji Senegalac Ngame za dnevnik La voz de Almeria u turističkom i poljoprivrednom gradu Roquetas de Mar.

Čak 140 milijuna eura osvojeno je u tom gradu od 92.000 stanovnika u pokrajini Almeria, kao glavni zgoditak Božićne lutrije koja će se podijeliti na mnoštvo kupaca dobitne serije.

Ngame je sa suprugom prije osam godina doplovio do španjolskog otoka Tenerife u Kanarskom arhipelagu trošnom brodicom na kojoj je bilo 65 osoba i koja je doživjela brodolom, a iz mora su ih spasili Španjolci. Od tada je radio u poljoprivredi sve dok nije ostao bez posla.

Roquetas, "smočnica" Europe iz koje se izvozi povrće proizvedeno u plastenicima dio je velike zone zvane "plastičnim morem" zbog desetaka tisuća hektara plastenika.

Glavni zgoditak "El gordo" bit će pravi blagoslov za grad u kojem je zbog višegodišnje krize stopa nezaposlenosti narasla na 30 posto.

U plastenicima mahom rade useljenici kao krajnje jeftina radna snaga, a ako su ilegalni, njihova je nadnica još bjednija.