Skuhajte fiš po receptu prvaka

Osiječka ekipa Dobrog jutra doznala je kako pripremiti najbolji riblji paprikaš odnosno fiš koji se tradicionalno jede na Badnjak osobito širom Slavonije i Baranje.

Upute i recept je dao najabolji mogući majstor – Ante Dozan, aktulani državni prvak u u kuhanju fiša.


Fiš
   (riblji paprikaš)
(za 4 osobe)

Sastojci
:
     2 kg šarana
     2 veće glavice luka
     3 žlice slatke paprike
     ½ žlice ljute paprike
     2 žlice soli
     1 dl soka od rajčice
     1 dl bijelog vina

Priprema
:
Luk izrezati na krupnije komade i skuhati ga (oko 20 min). Nakon toga ga izmiksati. U kotlić staviti izmiksani luk , ribu i sok od rajčice. Vode dodati toliko da prekrije ribu, otprilike 2 prsta iznad ribe. Kada počne kuhati dodati ostale začine. Nakon 15 min kuhanja dodati bijelo vino.

Nakon 20 minuta probati i dodati još soli po potrebi.
Recept Ante Dozana, prvaka 20. hrvatskog natjecanja u kuhanju fiša, 2015.