Novi sadržaji i još veća dostupnost multimedijske usluge HRTi

Nova besplatna multimedijska usluga HRTi koju je Hrvatska radiotelevizija pokrenula u listopadu, od 21. prosinca dostupna je i onim korisnicima koji joj pristupaju putem mobilnih platformi koje se koriste operativnim sustavima iOS.

HRTi će do Božića biti dostupan i putem aplikacije Windows Phone, a TV sadržaje putem usluge HRTi bit će moguće gledati i izvan granica Republike Hrvatske sukladno autorskim pravima. HRT na taj način znatno povećava doseg do ciljnih skupina u zemlji i inozemstvu. Osim širenja dostupnosti usluge, širi se i ponuda programskih sadržaja dostupnih putem nje.

Tako su samo na HRTi-ju dostupni i neki novi hrvatski filmovi, npr. 'Sonja i bik', koji je je u Puli 2012. osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij, Zlatnu arenu za najbolju kostimografiju i Zlatnu arenu za najbolju glazbu.

Također, dostupna je i 'Alka', dokumentarno-igrani film nastao u kooprodukciji HRT-a i Viteškoga alkarskog društva u povodu 300. obljetnice pobjede nad Osmanlijama te 'Duh u močvari', hrvatski film za djecu rađen prema istoimenoj knjizi dječjega pisca Ante Gardaša. Filmovi su dostupni u visokoj rezoluciji (HD). HRTi nudi i dokumentarne filmove o božićnim običajima – 'Božić u Sopju' i 'Božić u slavonskoj ravnici' te bogat zabavni program.

Posebna su zanimljivost 14 emisija 'Svlačionice' Roberta Knjaza, 18 epizoda humoristične serije 'Glas naroda' te 'Jelovnici izgubljenoga vremena: Božić i Badnjak'. Uslugom HRTi, koja korisnicima usluga javnoga servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo svih 12 programa Hrvatskog radija i četiriju programa Hrvatske televizije, od njezina se pokretanja u listopadu koristi više od 40 000 korisnika.


 
O novim sadržajima i dostupnosti usluge u emisiji 'Studio 4' govorio je glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić.