Dvije zagrebačke škole održale nastavu preko Skypea

Dvije profesorice hrvatskog jezika iz dvije osnovne škole na zagrebačkoj Knežiji održale su jedan sat preko Skypea. Iz zaborava otrgnuti stare blagdanske običaje, približiti ih svojim učenicima i spojiti dvije susjedne škole preko Skypea - bila je misija ovih profesorica.

Učenicima se itekako svidjela drugačija nastava. Kako naši učenici stalno skypaju, a da im nekako približimo temu Božića budući da smo susjedi, odlučili smo održati jedan drugačiji sat, u skladu s novim tehnologijama, rekla je prof. hrvatskog jezika Mirjana Blažičko.
 
Održavanju nastave preko Skypea pridružili su se i profesori ostalih predmeta. Budući da ja vodim klasične jezike, latinski i grčki, moj zadatak bio je da istražimo sam početak ideje slavlja. Početak stvaranja Biblije. Zato smo koristili malo prijevoda Biblije, malo riječi iz hrvatskog, malo iz latinskog te iz grčkog jezika, kaže prof. latinskog i grčkog Nikolina Katulić.

Učenici kažu da im je bilo zanimljivo i neobično. Učili su o simbolima Božića, o tome što se gdje jede, običajima sijanja pšenice i paljenja svijeća. Kako je izgledalo učenje preko Skypea doznala je ekipa HTV-a.