Rižoto od brancina i šafrana

U ekipi Kruške kuhali su Pero Savanović i frontman benda Opća opasnost Pero Galić, a u ekipi Jabuke: Tihomir Krijan i Sandra Paović, svjetska prvakinja u parastolnom tenisu. Osvojen novčan iznos ( 4000 kn ) Sandra i Pero donirali su udruzi Crveni nosovi.
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.

Recept Marine Gaši : Rižoto od brancina i šafrana

Sastojci:

- oko 500 g brancina
- riža carnaroli
- šafran u prahu
- luk
- mrkva
- celer
- papar u zrnu
- maslinovo ulje
- maslac
- 0,1 l suhog bijelog vina
- sol
- češnjak

Priprema:

Očistiti i filetirati ribu od kostiju,a od povrća napraviti temeljac.
Naribati luk i pirjati ga lagano na maslinovom ulju. Dodati malo ribe i podlijevati vinom. Potom dodati šafran i rižu pa lagano podlijevati temeljcem. Kuhati rižoto oko 15 min stalno ga miješajući i podlijevajući. Na kraju dodati malo maslaca i miješati još 2 min.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 28. prosinca:

Mozzarella u problemu


Punjeni pileći batak i zabatak na slavonski

Fešta od bifteka

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.