Punjeni pileći batak i zabatak na slavonski

U ekipi Kruške kuhali su Pero Savanović i frontman benda Opća opasnost Pero Galić, a u ekipi Jabuke: Tihomir Krijan i Sandra Paović, svjetska prvakinja u parastolnom tenisu. Osvojen novčan iznos ( 4000 kn ) Sandra i Pero donirali su udruzi Crveni nosovi.
Gošća kuharica bila je Marina Gaši.


Recept Tihomira Krijana: Punjeni pileći batak i zabatak na slavonski

Sastojci:

- 2 pileća batka i zabatka ( bez kostiju, s kožicom )
- 10 dag domaće dimljene slanine (tanko narezane)
- 4 jaja
- 2 svježe crvene paprike
- 2 žute paprike
- 2 crvena luka
- 2 svježe rajčice
- 3dl bijelog vina

Priprema:

Pileći batak i zabatak istući, začiniti, slaninu i jaja ispeći i pomiješati na tavi pa zatim s time napuniti piletinu. Sve zajedno zarolati, umotati u alu foliju i peći 15 min na 200°C. Izvaditi iz folije, zapeći kožicu na vreloj tavi i zaliti bijelim vinom za umak. Luk, papriku i rajčicu pirjati dok ne omekša te poslužiti kao podlogu za meso.


Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 28. prosinca:


Fešta od bifteka


Mozzarella u problemu


Rižoto od brancina i šafrana

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.